Bayi

KVKK Aydınlatma Metni

Anayasal bir hak olarak düzenlenen kişisel verilerin korunması ve hukuksal güvence altına alınması, temel hak ve özgürlükler açısından önem taşımaktadır. Sorumluluğumuzun farkındayız ve kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde kullanımına çok önem veriyoruz. Bizimle paylaştığınız kişisel verilerinizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca korunması ve bu bilgilerin KVKK’ya uygun kullanımı en önemli önceliklerimiz arasında yer almaktadır. İşte bu yüzden kişisel verilerin işlenmesi işlemlerini ve bu konudaki haklarınızı size daha ayrıntılı açıklamak istiyoruz.

KVKK uyarınca, kişisel verileriniz sadece aşağıda açıklandığı çerçevede; işlenecek, kaydedilecek, saklanacak, güncellenecek ve mevzuatın izin verdiği durumlarda 3. kişilerle paylaşılabilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

AÇI GRUP İÇECEK GIDA LOJİSTİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ve AÇI TÜTÜN VE GIDA LOJİSTİK TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ kişisel verilerin işlenmesi ve korunmasına ilişkin yürürlükte bulunan ilgili uygulanacak mevzuat ile şirket içi düzenleyici kurallar doğrultusunda her açıdan uyumluluk göstermek için azami gayreti göstermektedir. Bu sebeple politikamız da da belirttiğimiz üzere, Şirketler’imizle bilgilerini paylaşan tüm şahıslara ait her türlü kişisel verilerin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile ilgili ikincil mevzuta uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine büyük önem verilmektedir. Bu sorumluluk kapsamında kişisel verileriniz aşağıda izah edildiği surette ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde işlemektedir.

a) Veri Sorumlusu

KVKK uyarınca, kişisel verileri işlenen kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye (“kişisel veri sahibi”) dair her türlü kişisel veri işleme faaliyeti KVKK kapsamında değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda kişisel verileriniz, veri sorumlusu olarak Şirketlerimizdir. İşbu Aydınlatma Metni kapsamında Şirketler’imizin ilgili kişisel verileri kullanımı detaylandırılmış olup, ilgili yerlerde duruma göre gerekli teknik altyapı ile en üst düzeyde veri güvenliği desteği vermek konusunda ve belirtilen amaçlarla verilerin işlenmesi için aşağıda belirtildiği üzere üçüncü kişilerden destek alınabilecektir.

b) Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları

KVKK’da öngörülen temel ilkelere uygun olarak ve KVKK’nın 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde ; Şirketler'imiz ile iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari, iş güvenliğinin temini ve satış sonrası bilgilendirme hizmeti sunulması amacıyla bu kişilerin kişisel verileri işlenecektir.

Buna ek olarak Şirket’imize ait internet sitemizi ziyaret etmeniz ya da bu sitelerde gezinmeniz halinde dijital iz verileriniz ve çerez verileriniz de işlenebilecektir.

Çerez (Cookie) Kullanımı

Çerezler, web sitesimizi ziyaret ettiğinizde, internet tarayıcınız tarafından yüklenen ve bilgisayarınız, cep telefonunuz veya tabletinizde saklanan küçük bilgi parçacıklarını içeren metin dosyalarıdır. Tarayıcınız ve sunucu arasında bir bağlantı sağlandığında site, çerezeler aracılığıyla sizi tanır.

Çerezlerin kullanılma amacı, web sitemizi ziyaret eden kullanıcılara kolaylık sağlamaktır. Çerezler aynı zamanda gelecekte sitelerimiz üzerinde gerçekleştireceğiniz faaliyet ve deneyimleri hızlandırmak amacıyla da kullanılabilir. Ayrıca çerezleri, kişilerin sitelerimizi nasıl kullandıklarını anlamamızı sağlayan isimsiz ve toplu istatistiki verileri bir araya getirmemize ve sitelerimizin yapılarını ve içeriklerini geliştirmemize yardımcı olmaları amacıyla kullanmaktayız. Bu veriler, sizin kimliğinizi tanımlamamızı sağlayabilecek bilgiler değildir. Kullanım amaçlarına göre dört çeşit çerez bulunmaktadır: Oturum Çerezleri, Performans Çerezleri, Fonksiyonel Çerezler ve Reklam ve Üçüncü Taraf Çerezleri. Açı Grup/Tütün şirketleri kendi web sitelerinde “oturum çerezleri” ve “kalıcı çerezler” kullanmaktadır. Oturum çerezleri, kullanıcının Acigrup web sitesinden ayrılana dek tarayıcısında tutulan geçici çerezlerdir. Kalıcı çerezler ise kullanıcı tarafından silinmediği sürece kullanıcının tarayıcısında kalan çerezlerdir. Çerezlerin ömrü, kullanıcının yapmış olduğu tarayıcı ayarlarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Birçok internet tarayıcısı, varsayılan olarak çerezleri otomatik olarak kabul etmeye ayarlıdır. Bu ayarları, çerezleri engelleyecek veya cihazınıza çerez gönderildiğinde uyarı verecek şekilde değiştirebilirsiniz. Tarayıcı ayarlarınızı nasıl düzenleyeceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tarayıcınızın talimat veya yardım ekranına başvurun.

Çerezlerin silinmesi veya engellenmesi ile ilgili ayrıntılar ve çerezlerle ilgili genel bilgi için www.allaboutcookies.org adresinden bilgi alabilirsiniz.”

c) İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Toplanan kişisel verileriniz, Amaçlar ile sınırlı olarak, bunların yerine getirilebilmesi ve veri güvenliğinizin sağlanması için gereken ölçüde ve sınırlı olmak kaydıyla, iş ortaklarımıza, yazılım ve donanım destek hizmeti sunan şirketlere yargı mercileri ve benzeri kanunen yetkili kamu/özel kurum ve kuruluşlarına, yasal haklarımızın korunması ve yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi amacıyla avukatlar ve/veya denetçiler ile Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde gerekli tüm tedbirler Şirket’imiz tarafından alınarak aktarılabilecektir.

d) Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından kişisel veri sahiplerine açıkça ve anlaşılabilir bir şekilde yazılı bilgilendirmede bulunularak, gerekmesi halinde açık rızaları alınarak, hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, yukarıda açıkça belirtilen meşru amaçla bağlantılı ve sınırlı olarak, ölçülülük prensibi çerçevesinde toplanmakta, kullanılmakta, kaydedilmekte, depolanmakta ve işlenmektedir. Bu kapsamda kişisel verileriniz, Şirket’imiz tarafından e-posta, telefon, internet sitemiz, sosyal medya, mobil internet sitemiz yoluyla toplanabilecektir. Bu kapsamda toplanan her türlü sözlü veya yazılı veri, KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen Amaçlar kapsamında işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

e) Kişisel Veri Sahibinin Haklar

KVKK’nın 11. Maddesi uyarınca kişisel veri sahipleri aşağıdaki haklara sahiptir:

· Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,· Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

· Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

· Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

· Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

· KVKK’nın ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

· İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

· Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Açık, anlaşır bir şekilde talebinizi içerir ıslak imzalı dilekçe ile beraber bu haklarınızı aşağıda yer alan yöntemlerden birini tercih ederek kullanabilirsiniz:

1) AÇI GRUP İÇECEK GIDA LOJİSTİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, ŞEVKET SÜMER MAH. TURGUT ÖZAL BULV. NO:117/B AKDENİZ/MERSİN veya AÇI TÜTÜN VE GIDA LOJİSTİK TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ ŞEVKET SÜMER MAH. TURGUT ÖZAL BULV. NO:117/A AKDENİZ/MERSİN adresine şahsen iletilmesi (Yanınızda kimliğinizi doğrulayan nüfus cüzdanı/ehliyet gibi bir belgeyi bulundurmanız gerekmektedir aksi takdirde başvurunuz işleme alınmayacaktır).

2) AÇI GRUP İÇECEK GIDA LOJİSTİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, ŞEVKET SÜMER MAH. TURGUT ÖZAL BULV. NO:117/B AKDENİZ/MERSİN veya AÇI TÜTÜN VE GIDA LOJİSTİK TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ ŞEVKET SÜMER MAH. TURGUT ÖZAL BULV. NO:117/A AKDENİZ/MERSİN adresine noter vasıtası ile gönderilmesi.

3) 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda tanımlı “Güvenli elektronik imza” ile imzalanarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) yoluyla “acitutun@hs03.kep.tr” veya “acigrup@hs03.kep.tr” adreslerine gönderilmesi.

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, yukarıda belirtilen yöntemlerle Şirket’imize iletmeniz durumunda Şirket’imiz talebin niteliğine göre talebi en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır.

Top